Örömünnep a Teljesség jegyében

Lélek Éled Kör

2015/07/22. - írta: Lajkó Tamás József

Lélek Éled Kör – Női Kör és Szakmai Műhely „EGYENSÚLYBAN” programja

Előadásokkal – beszélgetésekkel – mozgással – alkotással – élményalapú műhelymunkával, hogy egyensúlyban legyünk önmagunkban, kapcsolatainkban, családunkban! lelekeledkor.jpg

10.00 – II. Veszprémi Varázslat – Örömünnep kezdete

11.00 –  Lélek Éled Kör Veszprémben  – Mit adhat egy Női Kör és egy Szakmai Műhely?
Meghívunk egy frissítőre és bemutatkozunk

11.30 – Mozgás a nyugalomban, nyugalom a mozgásban – Jung Krisztina MediBall oktató (bemutató és beszélgetés)

12.00 – 14.00 Várunk szeretettel beszélgetni, ismerkedni, megpihenni, alkotni, játszani.
Egyéni kérdéseiddel keresheted tanácsadóinkat: coach, pszichológus, dúla, intimtorna-oktató, hormonegyensúly-tanácsadó, LEMangURIA Élettánc Tanító

14.00 –  Női Körben: a női támogató erő megtapasztalása – élmény alapú ízelítő a Női Körökből a Lélek Éled Kör tagjaival

14.45 – Nehézségből nyereség – erőforrásainkat aktiváljuk egy mini workshop keretében Makó Judit coach vezetésével

15.30 – Art-coaching: Lélek-Képek – Szitási Zsuzsanna mesél a művészetterápiáról

16.15 – LEMangURIA ÉletTánc – mozdulatainkon keresztül életünkről, önmagunkról

Beszélgetés Horváth Csilla és Ujszászi Petra LEMangURIA tanítókkal arról, miről mesélnek mozdulataink, hogyan segít minket testünk-lelkünk életútunkon.

17.00 – Női létünk és a hormonok – Lehóczki Laura hormonegyensúly tanácsadó
Hogyan ismerjük fel, ha az egyensúly felborul, és mit tegyünk, hogy újra a régi legyen?

Kísérő programok:

Gyerek-Tér

11.30-12.30: Fűben-fában csodavilág van

Családi táncos-zenés LEMangURIA foglalkozásra várunk kicsiket és nagyokat, hogy közösen fedezzük fel a körülöttünk lévő világot:  a talpunk alatt lévő füvet, az arcunkat simogató szellőt, a felettünk lévő kék eget… és a bennük megbúvó-izgő-mozgó apró élőlényeket… Mindezt tesszük együtt mozgással-tánccal-játékkal-rajzzal és a képzeletünkkel…

fuben.jpg

Családi LEMangURIA foglalkozást vezeti: Ujszászi Petra és Horváth Csilla

16.00-17.00 „Szín-tér” - ahol bármi megtörténhet…

Labirintusjárós gyerekfoglalkozás mozgással-rajzzal. Szitási Zsuzsanna művészetterapeuta vezetésével 

lelekeledkor1.jpg

Mozgás-Tér

17.00-18.00: LEMangURIA szabadmozgás – foglalkozás: 

„Egyensúly – Tér – Kapcsolódás” – Horváth Csilla és Ujszászi Petra

Teret nyitunk önnön mag-unknak, hogy testünk őszinte mozdulatait figyelve haladhassunk belső világunk felé. Ez az idő a mienk, nincs más dolgunk, csak helyet és időt adni lelkünknek, hogy megmutassa, merre mozduljunk.  Saját tapasztalatok vezetnek utunkon, hiszen ha engedjük, lelkünk testünk eszközén keresztül megmutatja, mire van szüksége:

Merre mozdul(j)unk most életünkben? Milyen utakat járunk? Milyen az életünk ritmusa, s milyen az életünk tánca?

A tánc gyakorlópályája tanító, teremtő terében felismerésekre bukkanhatunk életünkből - mert ahogy az életben, úgy a táncban is...

...és megérezve - megtáncolva új minőségeket magunk is alakulunk, teremtünk a saját világunkban és ezzel kifelé, a többi emberre is szeretetteljes jelenléttel hatunk.

Hogy mire használod? Egyszerűen táncolsz, mozogsz egy jót, kitáncolod a napi feszültségeket, és felfrissülsz, vagy megindulsz lépéseiddel önmagad felfedezésére? 

A döntés a Tied! :) lelekeledkor2.jpg

lelekeledkor3.jpg

„EGYENSÚLYBAN” – Lélek Éled Kör Sátra:

16.15-17.00 LEMangURIA ÉletTánc .– mozdulatainkon keresztül életünkről, önmagunkról

Előadás és beszéálgetés Horváth Csilla és Ujszászi Petra LEMangURIA tanítókkal

Mesélünk, beszélgetünk arról, hogy a mozgás, a tánc hogyan segíthet életútadon. Miről mesélnek mozdulataid, hogyan segíthet önmagadnak tested-lelked a tánc által? Megengedő, szeretetteljes közegben úgy mozdulhatsz, aki vagy, észrevétlenül is egyre bátrabban és felszabadultabban élheted – tapasztalhatod – táncolhatod önmagad. A beszélgetés után mozdulhatsz is velünk! Várunk szeretettel a MOZGÁS-TÉRben 17.00-18.00 között!

Rólunk

A Lélek Éled Kör olyan civil közösség, amely a nők és családjaik emberi és szakmai támogatására jött létre, ill. újult meg 2015 tavaszán Veszprémben. Legfőbb célunk egy Női kör és Szakmai műhely működtetése, amelyben a nők megbízható közösségre találhatnak, és egymást támogathatják. Tevékenységünk sokszínűségét a tagokban és szakmai tudásukban rejlő gazdagság adja – pszichológus, coach, grafikus, művészetterapeuta, tanár, kommunikációs és egészségügyi szakember, intimtorna tréner – hormonegyensúly tanácsadó, jógaoktató, dúla és kineziológus tevékenykedik a csapatunkban. Valljuk, a család középpontja a nő, ezért az ő támogatása az élet kiemelt területein a férfiak és gyerekek életében is sokszorosan megtérül.

 Leírások 

mako_judit.jpgNehézségből nyereség – Makó Judit life-coach

Életutunk természetszerűleg rejt elakadásokat, válságos helyzeteket magában. A mondás azonban azt tartja: ahol a betegség, ott a gyógyír is. A kérdés tehát, hogyan tudjuk a nehézségeinket erőségekké alakítani? Milyen módszerek segíthetnek abban, hogy sikeresen megküzdjünk a fájdalmas élethelyzetek kihívásaival , és - immár megerősödve – újra önmagukra találjunk?

 

 

lehoczki_laura.jpgNői létünk és a hormonok – Lehóczki Laura hormonegyensúly tanácsadó

Kislány-nagylány-nő-kismama-anya-nagyi...  Élünk, tehát változunk. Hogyan követi a hormonrendszerünk a természetes fejlődésünket? Mikor borul a rend? Milyen környezeti hatások, stressz, és életmódbeli hiányosságok okozhatnak hormoneredetű tüneteket? Hogyan ismerjük fel, és mit tegyünk, hogy az egyensúly újra a régi legyen?

 

kriszta.jpgMozgás a nyugalomban, nyugalom a mozgásban – Jung Krisztina MediBall oktató

A MediBall egy új, különleges élményeket nyújtó sport és mozgásművészeti forma. Gyakorlásával megteremtjük és fejlesztjük a testi, lelki és szellemi harmóniánkat, fejlődik a testtudatosság. A mozgás tanulása során alkalmazott speciális és egyedi módszereknek köszönhetően a gyakorlásban résztvevők az önkifejezés és az önmegvalósítás szintjére érnek. Képessé válnak a tökéletes élmény - a flow állapot - megélésére.

   

noi_kor.jpgNői Körben: a női támogató erő megtapasztalása – a Lélek Éled Kör tagjaival

A Női Körök segítenek egyensúlyunk megörzésében: a sok kfielé irányuló figyelmünk és tápláló energiánk után Mi is töltekezhetünk a női erőből, mely rögtön megszületik és megsokszorozódik, ha csak a nők körbe telepednek…. Mindez önmagunkért, és azért, hogy aztán újult erővel adhassunk megint családunknak, gyermekeinknek és sugározzhassunk a világban!

Ez alkalommal ízelítőt kaphatsz a Női Körök hangulatából, megtudhatod milyen női programokkal várunk ősztől és hallhatsz az induló Női körös beszélgetős-táncos foglalkozásainkról is!

zsuzsi.jpgArt-coaching: Lélek-Képek – Szitási Zsuzsanna művészetterapeuta

Szitási Zsuzsanna vagyok, képző és iparművészettel foglalkozom, tanítok. A művészet gyógyító erejével dolgozom, csoportban és egyénileg is.

Lelkünk szava nem könnyen fordítható direkt módon, ezért használom a művészet eszközeit, színeket, formákat, melyek segítik az eligazodást e szabad szemmel nem látható területen.

A művészetterápia Önismereti utat nyit, mely feltárja elakadásainkat, és segít meglátni ismétlődő viselkedési, érzelmi mintázatunkat. Ezáltal oldja a szorongást, gazdagabb, örömökre nyitottabb ragyogó energiával tölt fel.

  

LEMangURIA ÉletTánc .– mozdulatainkon keresztül életünkről, önmagunkról Horváth Csilla és Ujszászi Petra LEMangURIA tanítók

csilla.jpgpetra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mesélünk, beszélgetünk arról, hogy a mozgás, a tánc hogyan segíthet életútadon. Miről mesélnek mozdulataid, hogyan segíthet önmagadnak tested-lelked a tánc által? Megengedő, szeretetteljes közegben úgy mozdulhatsz, aki vagy, észrevétlenül is egyre bátrabban és felszabadultabban élheted – tapasztalhatod – táncolhatod önmagad. A beszélgetés után mozdulhatsz is velünk! Várunk szeretettel a MOZGÁS-TÉRben 17.00-18.00 között!

Címkék: programok