Örömünnep a Teljesség jegyében

Mozgás-Tér

2015/07/16. - írta: Lajkó Tamás József

joga.jpg4.30-5.15 Reggeli meditáció

5.30-7.00 Jógagyakorlás
(ászana, pránajáma, relaxáció)

Selmeci József Csongor és Selmeciné Bogdán Ágota min. vezető jógatanárok, az AHIMSZA Jógaközpont vezetői.

Lehetőség van a két programra külön is jönni, jógaszőnyeget biztosítunk!

 

petanque.jpgSzombat egész nap:

Drienyovszki János – Petanque – Családi játékok

 A gömb a világ legegyszerűbb mértani alakzata. Egyszerűsége ellenére ez az idom emberek tömegeit képes megmozgatni, lelátókra ültetni, vagy képernyőhöz kötni. 
Csapatunk egy olyan golyós játékot mutat be a Varázslaton, amelyet azonnal ki is próbálhattok. Egyszerű, mint a gömb, de változatossága csak a játékosok ügyességén és fantáziáján múlik.

A neve: PETANQUE.

Hihetetlen, de igaz: egyenrangú félként játszik gyerek, felnőtt, férfi és nő (kevés ilyen játék van a világon!).

 

Mozgás-Tér I.

 

papp_aniko.jpg11.00 Papp Anikó  - dinamikus jóga - az ászanákat nem kitartással végezzük, hanem folyamatos mozgássá fűzzük össze. Nem kezdő gyakorlás, hiszen fontos az ászanák megfelelő ismerete. 

 

 

 

12.00 Dr. Suresh Kv Siddhah Yogi - jóga és meditáció

suresh.jpg

Hogyan élhetünk stresszmentes, örömteli, boldog életet? Mivel alakíthatjuk át mindennapjaink minőségét? Mi az emberi élet célja a földön? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések megválaszolására számíthatunk Dr. K.V. Suresh nemzetközi hírű spirituális mestertől. Erőfeszítés nélkül élni az életet - ez a JÓGA.

 aikido.jpg13.00 Aikido bemutató - Veszprémben az első, de a megyében is az elsők között megalakult dojonk 1995 óta működik. Alapítója és edzője Ritteródesz Adrián (3. dan )
Dojonk sokszínűsége lehetőséget ad mindenkinek gyakorlásra kortól és nemtől függetlenül. Erre példa a gyermek- és a megyében elsőként bevezetett, kifejezetten női edzéseink speciális tematikája, így képezve egységet mindenki számára.

14.00 Lelkes Orsolya -  Power jóga

A “Power” jóga a Hatha és az Asthanga jóga gyakorlataiból építkezik. Az óra felépítése és nehézsége az adott oktató “vérmérsékletétől” függ. A hangsúly az izmok erősítésére és a dinamikus nyújtásra helyeződik. Jobban dolgoztatja a kar-, törzs-, és has izmait, mint a Hatha gyakorlatsor. A “Power” jógát haladóbb jógásoknak ajánlom, vagy azoknak, akik rendszeresen sportolnak más erőnléti sportokat. (Kezdőként is jöhetsz, de ha nagyon nehéznek érzed, akkor ne add fel az első óra után. Adj időt magadnak, míg eléred a kellő erőnlétet, addig pedig érdemes kezdő órákra is ellátogatni, hogy jobban megismerd az adott póz helyes kivitelezését.)

Azoknak ajánlom, akik:

  • szeretik feszegetni a határaikat,
  • nehezen tudnak hosszú percekig koncentrálni egy-egy jógapózban,
  • egy feszült nap után aktív mozgással szeretik kiüríteni a fejüket és levezetni a feszültséget.

hahota_joga.jpg15.00 Léber István - hahota jóga
Nevetős testmozgás, játékos, egymás kölcsönös tiszteletén, megbecsülésén alapuló gyakorlatokkal, nyújtó és lazító,valamint nevezős légzőgyakorlatokkal.

 

 

paros_joga.jpg16.00 Molnár Rita - Papp Anikó  - páros jóga: A jógagyakorlatokat párban végezzük, természetesen lehet egyedül is jönni.
Előnyei: 
- segíti a gyakorlókat az egyes ászanák kivitelezésében, elmélyítésében
- olyan pozíciók is kivitelezhetők, melyekre a gyakorló egyedül még nem képes 

kutasi_eva.jpg17.00 Kutasi Évi -  egyensúlyozó ászanák
Az egyensúlyt fogjuk keresni egyszerűbb gyakorlatoktól haladva a bonyolultabbak felé jóga segédeszközöket is felhasználva. Így kezdők is bátran csatlakozhatnak, miközben haladók is próbára tehetik magukat.
Kivitelezésük közben teljes jelenlétünkre, koncentrációnkra szükségünk van, hiszen enélkül kiesünk a középpontunkból. 
A fő hangsúly a felbukkanó érzelmek megfigyelésén van. Hogyan reagálunk, ha elveszítjük az egyensúlyt? Korholom magam? Dühös vagyok? Vagy képessé válhatunk egyre könnyebben túllépni ezen?

Mozgás-Tér II.

 

jung_krisztina.jpg11.30  Jung Krisztina - MediBall bemutató
A MediBall egy új, különleges élményeket nyújtó sport és mozgásművészeti forma. Gyakorlásával megteremtjük és fejlesztjük a testi, lelki és szellemi harmóniánkat, fejlődik a testtudatosság. A mozgás tanulása során alkalmazott speciális és egyedi módszereknek köszönhetően a gyakorlásban résztvevők az önkifejezés és az önmegvalósítás szintjére érnek. Képessé válnak a tökéletes élmény - a flow állapot - megélésére.

 

 

fatyoltanc2.jpg12.00 Gál Éva - Misztikus Tánc  * fátyoltánc

A Misztikus Tánc egy csodálatos könnyed és élvezetes eszköz a spirituális keresőknek, a lelki és szellemi útjukon. Finoman és kíméletesen segít lehámozni azokat a burkokat, amik a lényegünket elfedik.

Fedezzük fel együtt a mozdulatok és a tánc erejét és misztériumát, mint a spirituális átalakulás és lélekfejlődés bejáratát.

A legendák szerint a fátyol cseréli az évszakokat, a fátyol cseréli az elmúlást újjászületésre. Amikor az Istennő a fátylával megérkezik a földre, minden újra virágba borul. A fátyol mögé rejtőzik az Élet titka. Ezért a fátyollal táncolni: maga a vitalitás, az életerő.  

molnar_rita.jpg13.00 Molnár Rita - jógagyakorlatok a helyes testtartásért

A helyes testtartàs az egészséges élet alapja. 
Gerincünk egészségétől függ életminőségünk, lelkiàllapotunk, szerveink-, szervrendszereink egészsége, ezért nagyon fontos karbantartàsa.
A gyakorlàs alatt gerincàtmozgató, tartásjavìtó àszanàkat végzünk a helyes testtartásért, a gerinc egészségéért, életminőségünk javítàsàért.

 

 

hanzli-kiss_viktoria.jpg14.00 Hanzli-Kiss Viktória - érintés és táncos foglalkozás
Lúna „Boldogságom Kapuja” Mosoly Tánc 

Lazító táncmeditációban oldódunk, felengedünk, hangolódunk. 
Egymás érintésével kapcsolódva a befogadás, az elfogadás és elengedés dinamikáiban vagyunk.
Tao Yin gyakorlatokban fókuszba kerülnek határaink és középpontjaink. 
A vezetett mozdulatok fő témái: öngyógyító erőink, női és férfi minőségeink, valamint testünk és életünk ciklikusságai. 
Szabadtáncokban átformálhatod indulataidat, a téged megbetegítő érzéseidet.
Örülünk, mosolygunk, a boldogságnak teret adunk.  
Az érintésekben és a mozdulatokban felszínre jöhetnek élményeid, élettörténeteid, érezhetsz illatokat, testérzeteket, formákat. Bármit megteremthetsz és átélhetsz a tánctér színpadán.
Tested egyedisége lehetőséget ad arra, hogy megéled mind azt, amire az adott pillanatban képes vagy. 

etka_joga.jpg15.00 Németh Józsefné Zsóka - Etka jóga
 Ajánlott mindenkinek, aki
 - testtartásán, légzésén, közérzetén szeretne javítani, 
-  gerinc és ízületi problémáitól szeretne megszabadulni, 
-  az erőt nem csak fogyasztani, de fokozni is szeretné,  
-  a csontritkulást megelőzni, vagy javítani szeretné,  
-  rugalmas akar lenni,   
- aki szeretne magán segíteni. 

szabo_monika_1.jpg16.00 Szabó Mónika  - Nalini Női Jóga - fókuszban a teremtő energiák
Újhold meditáció-fókuszban az elengedés
Méhünk teremtő erővel rendelkezik. Ősanyáink ereje, fájdalma, teremtő misztériuma is itt lakozik.

Ez az energia kell minden alkotáshoz, teremtéshez a hétköznapokban is. Ha valamiért korlátozott ez az energia, méhünk a lelki fájdalmakat fizikális szinten letükrözi különböző női betegségekben. Amikor a világban nincs rend, megborul a női ciklus is.

Méhünk állapota tükrözi a saját és világunk állapotát. Ezért fontos elengednünk a fájdalmakat, megélnünk nőiségünket, harmóniába kerülnünk természetes ciklusunkkal. Elengedés és befogadás.

Mindezek megéléséhez a női jóga gyakorlatait hívjuk segítségül.

komuves_tamas.jpg17.00 Kőműves Tamás - do-in
Do-in, a megfiatalodás művészete – japán öngyógyító mozgás és masszázs rendszer

Ez a több száz éves rendszer, melynek a gyökere a kínai Tao-Yin nyújtó és masszázs gyakorlatokban keresendő, segít fiatalon tartani az izmokat, inakat, önmasszázs rendszere energiával látja el a belső szerveket és egészségesen tartja a testet. Rendszeres gyakorlása képessé teszi az embert az energiáinak áramoltatására, ezáltal segíti a tudatosságot, koncentrációt és belső lelki egyensúly kialakítását.
A Do-in gyakorlatai alkalmasak az egész test átmozgatására, az energiaáramlás kiegyensúlyozására.
Könnyen megtanulható, kivitelezhető mozdulatai bárki számára élvezetessé teszik a mozgást, az energia érzékelését, a test felfedezését, tudatosítását. Segíti az egészség megőrzését, a betegségek gyorsabb lefolyását és a testi-lelki jólétet.”

A mozgásprogramok 30-45 percesek. 
Kérjük a résztvevőket, hogy törölközőt, polifoamot hozzanak magukkal!
 A programok ingyenesek!

Címkék: programok