Örömünnep a Teljesség jegyében

Örömünnepi program

2015/07/07. - írta: Lajkó Tamás József

„Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.

Hiányosságom váljék jósággá benned.”

Weöres Sándor

 A páratlan természeti környezet, a művészi produkciók, a spirituális tartalom, előadások és a résztvevők együtthatásaként közös VARÁZSLAT, maradandó élmény létrehozása a célunk.

9.30 HANGolódás - HANGoldódás Karacs Ildivel

karacs_ildi_1.jpg

10.00 Megnyitó, köszöntő

Némedi Lajos   Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere

Kálazi Ági          tradicionális reiki mester, tanár, Életerő Egyesület - elnök

Gecs Mónika    Vekkord Összművészeti Egyesület - alelnök

10.15 Földanya Szertartás - Kiss Gabriella Tűzvirág

kiss_gabriella_1.jpgSzertartások mindig voltak és mindig lesznek, míg ember él a Földön.

Őseink tudták, a világ több annál, mint ami szemmel látható belőle, ezért is áldoztak rendszeresen egy önmaguknál nagyobb erőnek.
A szertartás vezetője az, aki kaput nyit a két világ között, biztosítja a tér tisztaságát és az erők egyensúlyát. Az ünnep keretében Földanyához kapcsolódunk, élővé varázsoljuk gyökereinket a föld és őseink irányába, hogy soha ne feledjük, ők azok, akik nélkül nem léteznénk. Földanya tart meg minket, ad nekünk otthont és táplálja testünket, melyet őseinktől kaptunk.

Veszprém több ezer éves erőközpont, ahol jelen van a férfias szikla és a nőies víz minőség egyaránt. Dobbal és csörgővel harmonizáljuk ezt a két minőséget magunkban. Tesszük mindezt Nagyboldogasszony napján, a Királynék városában.

Gyere el közénk, ha szeretnél részt venni a Szerben, ahol meghívjuk a boldogasszonyi minőséget, aki áldást ad, bőséget, gyümölcsöt, teljességet áraszt.

A TEREK PROGRAMJAI

Előadás-Tér

Előadások a tudatos életről, az Aranykorról, a gyógyításról-gyógyulásról, női-férfi szerepekről, kapcsolatokról, meditációról, az egészséges életmódról, táplálkozásról.

Mozgás-Tér

Jógagyakorlatok a helyes testtartásért, női jóga, dinamikus jóga, hahota jóga, páros jóga, egyensúlyozó ászanák, Etka-jóga, Power jóga, MediBall, érintés és táncos foglalkozások, NIA, petanque, Aikido, do-in.

Művész-Tér

Kiállítások, könyv-tér, fényfestés, épületvetítés, koncertek, szakrális körtánc, szív-tánc, landArt, örömzenélés.

Segítő-Tér

Önismereti, személyiségfejlesztő- és természetgyógyászati módszerek ismertetése, a természetes életmód és az egészséges táplálkozás módjai, műhelymunkák, hangterápiák.

Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Iroda: Életmód kockázat becslés, dietetikai tanácsadás, testmozgás és funkcionális mozgásminta felmérés tanácsadás

Vásár-Tér

Természetes anyagokból készült termékek, egyedi kézműves ékszerek és ajándéktárgyak, könyvek, ásványok, biotermékek.

Gyerek-Tér

Bábszínház, zöld játszóház, arc- és testfestés, nemezelés, gyurmázás, mandalakészítés, kőfestés, színezés, táncos-zenés-mozgásos-rajzos  foglalkozások, fajátékok, játéktér, interaktív gyerekkoncert.

Címkék: programok