Örömünnep a Teljesség jegyében

Előadás-Tér I. Jezsuita Templom

2015/07/03. - írta: Lajkó Tamás József

11.00  * Molnár József és Edelényi Gyula
 Szenvedés - Tudatosság - Boldogság

molnar_jozsef.jpgedelenyi_gyula.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mi a szenvedés?
Szenvedek-e akkor is, amikor nem szenvedek?
Mi a tudatosság?
Tudatos vagyok-e, ha azt hiszem, hogy tudatos vagyok?
Mi a boldogság?
Hogyan vezethet ki a tudatosság a szenvedésből?
Hogyan fejleszthetem a tudatosságot?
Meditációs gyakorlat ismertetése, fókuszálási gyakorlat egy-egy csakrára

12.00  * Varga Csaba szociológus, c. egyetemi docens
Az Új Aranykor veszprémi víziója - a 14 Belső-Külső Út terve Veszprémben

varga_csaba_1.jpgMa az emberek közül sokan kívül-belül összeszorult szívvel élnek, mert belül nem tudnak valódi szeretetállapotba kerülni, kívül nem képesek tényleges szeretetvilág, vagy boldogságkor teremtésébe kezdeni.
Az egyik ok az, hogy nincs biztató és ösztönző távlat, nincs égi-földi bizonyosság, s nem látható, hogy belül és kívül hogyan születhet bennük és körülöttük aranykor, vagy hogyan válhatnak - jelképesen - aranyemberré.
Az előadás így elérhető jövőképtervet, álmot, víziót, reményt vázol fel, beleágyazva abba a földi életváltásba, hogy az egész bolygó és egyre több ember belül az Aranykor felé indul el. 
A cím nem véletlenül utal arra, hogy az új aranykornak lehetséges veszprémi, vagy kicsit szélesebb földrajzi-települési körben szívet melengető jövőképe és jövőgyakorlata az új paradigmákra építve. 
Bevezetésképpen érdemes megnézni Varga Csaba és Both Gábor "Utak a Boldogságba" című új videofilmjét: www.tudatos-csatorna.info.

13.00 * Kövesi Péter
Gyógyítás-gyógyulás a tudattalan erejével

kovesi_peter_1.jpgFeldolgozatlan, főleg gyerekkori sérelmeinket, rossz emlékeinket gyakorta a tudattalanba száműzzük, ahol későbbi problémák okozói lehetnek. De ugyanez a tudattalan rengeteg erőforrást is adhat jelenlegi problémáink megoldásához. Módszerek sokasága adhat lehetőségek ezek feldolgozásához, illetve jelen életünk könnyebbé tételéhez. A sámándobolásos transzélményektől kezdve az NLP-ig (neurolingvisztikus programozás), hipnózisig és különböző légzésterápiás módszerekig sokféle módszer állhat rendelkezésünkre

14.00 * Kriston Andrea
Magadért, másikért…Érezd jól magad a bőrödben!

kriston_andi_1.jpgMit tehetünk magunkért a mindennapokban, hogy feszesebb legyen a bőrünk, jobb formában érezzük magunkat, és igazán mélyről törjön fel belőlünk a nevetés?
Ha mindez megtörténik, akkor olyanná válunk, mint egy hősugárzó,amelyik akaratlanul is sugározza magából a hőt, és a környezet melegedhet a közelségünkben.

15.00  * Joós István
A Férfi és Nő születésének korszakai -  Fiú, Vándor, Férfi / Lány, Amazon, Nő

joos_istvan_1.jpgMegfigyelésünk, hogy a nő Királylány előbb, naiv és hiszékeny, ami nem hiba, de aztán “bántja” mégis a világ és ebből azt vonja le, hogy mégsem bízhat, hogy csak magára szabad számítson, képes is rá, felkeményedik, szinte férfi az Amazon, sikeres, viszont közben a “problémák” nem oldódnak meg, kapcsolatai nem működnek, “töketlen” vagy “érzéketlen” minden pasas, ő egyre magányosabb, miközben a harcból elege, Hölgy, sőt Világszép, majd Királyné vágyik immár lenni.

A Férfi fordítva, Királyfiként indul, magára számít, meg kell küzdjön az eredményekért, akár szülők ellenében is, “elveszem” alapon indul a világba bele, ami egy darabig működik is, de aztán valamilyen csapás – csőd, betegség, baleset – formájában ráomlik az egész, befelé fordul, lágyul, Istent kémleli, “elnőiesedik”, ami a problémákat nem oldja meg, hiába van a Vándor egyre jobban, a halmozódó erő Irányt vágyik benne, és így születik a Lovag, majd a Harcos, akit a Király követ.

16.00 * Vivek Madar jóga oktató és ayurveda pancsakarma terapeuta
Egészséges életmód a jóga és az ayurveda tükrében

vivek_madar_1.jpg„Dél-Indiából, az ayurveda hazájából jöttem. Az ottani trópusi klíma kedvez a legjobban azoknak a gyógynövényeknek, amik az ayurveda terápiához szükségesek. Ezt az ősi tudományt családomtól kaptam, ahol a mindennapi élet része e tudomány alkalmazása. Apáról fiúra szállt a tudás, ezért természetes, hogy én is ezt az utat választottam. Tudásomat bővítendő professzionális utat követtem az ayurveda és a jóga tudományába a KLE egyetemen, Karnatakában. Így lettem pericsarok, azaz ayurveda pancsakarma terapeuta. Magyarországra azért jöttem, mert kíváncsi lettem, hogyan tudom alkalmazni ezt az indiai tudományt az európai ember betegségeinek kezelésében. Szeretném ezt az életformát Magyarországon is elterjeszteni, hogy általa sok emberen tudjak segíteni. Európában és az USA-ban már nagyon sok ember használja, így bízom benne, hogy itt is népszerű lesz.”

Címkék: programok